Groep 1a

Bakker (13 januari)

Vandaag kregen we zo maar een verrassing van bakker Render. De mama van Tijl had een hele mand met allemaal verschillende broodjes gekregen. Die hebben we natuurlijk goed bekeken. Er zit op al het brood verschillende zaadjes, het brood heeft verschillende vormen en verschillende kleuren.

We hebben natuurlijk ook nog stiekem even van verschillende broodjes geproefd. We hebben een stukje krentewegge geproefd en een bruin en een wit bolletje. Dit was natuurlijk heerlijk. Dat kunnen jullie op de foto's hieronder ook wel zien. Bakker Render heel erg bedankt voor het brood!

 

Eerste gymles (24 oktober)

Jaaaaa.... We moesten er even op wachten vanwege het mooie weer, maar vandaag hebben we dan eindelijk onze eerste groepjesgymles gehad! We hebben geklommen en geklauterd, we hebben gegleden, met een bal gemikt in een bak en 'tik, tik, wie ben ik' gespeeld! Morgen mogen we al deze dingen nog zelf proberen! Op de foto's kunnen jullie zien hoe we het hebben gedaan!

 
We zijn vandaag ook begonnen met het thema herfst! Wat hebben er al veel kinderen mooie herfstspullen meegenomen! Onze herfsttafel ziet er al heel gaaf uit! Ook hebben we een doewerkje om met de Kapla een spinnenweb of een spin te maken! Deze resultaten moet ik natuurlijk ook even met jullie delen!

 

Kinderboekenweek (14 oktober)

Vandaag hebben we de kinderboekenweek afgesloten met de hele school! Wat hebben de kinderen leuk en hard gewerkt aan het thema grootouders. Er zijn prachtige schilderijen gemaakt van hun eigen opa of oma. We hebben het liedje van kinderen voor kinderen goed geoefend. Tijdens de afsluiting heeft Tess een prijs gewonnen omdat ze het mooist verkleed was tijdens de opening. Ook Linc won een prijs voor zijn prachtige tekening.

Maar het allerleukst van dit thema vonden wij toch wel dat er bijna elke dag wel een of twee opa's of oma's zijn komen voorlezen bij ons in de klas. Dit was een groot succes en wat fijn dat de kinderen zoveel lieve opa's en oma's hebben. Op de foto's hieronder kunnen jullie de voorleesopa's en voorleesoma's bewonderen.

Piratenfeest (23 september)

Vandaag was het groot feest in groep 1 /2a! Juf Esther vierde namelijk haar verjaardag! We werken deze weken over het thema piraten dus mocht vandaag iedereen verkleed als piraat op school komen! Wat zagen we er stoer en cool uit!

We hebben vandaag allemaal leuke dingen gedaan! Juf heeft iedereen die dat leuk vond geschminkt als een echte stoere piraat! De jongens kregen een baard en de meisjes rode lippen! Ook hadden we een echt litteken op onze wang of arm. We hebben een octopus opgegeten die we zelf hadden gevangen (gelukkig was dit wel een snoepje), en we hebben een lekker cakeje versierd!

We konden de cakejes versieren met slagroom, schuddebuikjes, snoepjes, banaantjes of smarties. Ze zagen er heerlijk uit! Verder hebben we nog chips gegeten, een piratenfilm gekeken, gedanst en we mochten tijdens het vrij spelen zelf weten wat we wilden doen! Soms zaten er dus wel 6 kinderen tegelijk in het huisje! Dit mag normaal nooit maar dit ging wel heel erg goed!

Het was een supergezellig piratenfeest!