Groep 1a-2a

Kinderboekenweek (16 oktober)

We zijn in onze klas druk aan het werk aan het thema van de Kinderboekenweek. Dit thema is Kom erbij en dat gaat natuurlijk over vriendschap en samen spelen. 

Vorige week hebben we met de hele klas geprobeerd om een zo lang mogelijke slinger voor in de klas te maken, misschien hebben jullie hem al wel gezien.

Deze week hebben we in groepjes van 4 of 5 kinderen een groepswerk geknutseld. Ook deze hangen in onze klas aan de muur. De opdracht was om samen een straat te maken en te overleggen met elkaar wat je daar allemaal ziet en natuurlijk ook heel belangrijk wie er welk onderdeel van de straat gaat maken.

Ook hebben we in groepjes in de bouwhoek geprobeerd om een hele hoge en stevige toren te bouwen.

We hebben natuurlijk ook weer gezongen in de klas, we hebben het liedje van de kinderboekenweek geoefend van kinderen voor kinderen. Wat de kinderen erg leuk vonden was om mee te dansen met de dansinstructie van de clip.

Deze kun je hier vinden:

Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek, afgelopen vrijdag, zijn er prijzen uitgedeeld op het podium. Groep 5, 6, 7 en 8 hadden zelf een verhaal of gedicht over dit thema geschreven. Groep 3 en 4 hadden zelf een tekening gemaakt van zichzelf en een goede vriend of vriendin. En groep 1 en 2 mochten een kleurplaat over vriendschap heel netjes in kleuren. 

Dit had iedereen in onze klas natuurlijk heel erg netjes gedaan. Maar er was er maar een die de prijs kon winnen, en dat was Katarina. Ze won dan ook een heel mooi kleurboek. Gefeliciteerd Katarina! Heel knap gedaan.