Groep 3

schooljaar 2018- 2019

carnaval

Streetwise

Ook dit jaar hebben wij deelgenomen aan het verkeersproject Streetwise. We hebben heel veel geleerd, het belangrijkste is toch wel dat wij nog in een stoelzitje/stoelverhoger moeten zitten tot dat we 140 cm zijn!

klim op theater

Dit keer was het onze beurt om voor de school en daarna voor de ouders het klim op theater te verzorgen. Wij hebben een dagje nagespeeld zoals wij die beleven in groep 3. Bij binnenkomst gaan wij altijd lezen. Enkele kinderen hebben de leesvorderingen laten horen. Ook het rekenen kwam aan bod. tellen tot 10 in het Armeens, Pools, Arabisch en Engels hebben wij laten horen. Na een intensieve les, mogen wij vaak even ons lichaam bewegen aan de hand van een bewegingsliedje. Het dansje Star Trekking was een geweldig succes.

Hier onder een korte impressie

Sinterklaas

Gelukkig kwam de Sint ook dit jaar weer langs en gaf ons vooral veel plezier.We hebben gerekend met pepernoten, een schoorsteen geknutseld, pieten verhalen gelezen en in verschillende talen, zoals Armeens, Pools, Arabisch, Italiaans en Engels, tot 10 geteld voor Sinterklaas. Super knap!

In groep 3 zitten dit schooljaar 24 kinderen, waarvan 7 meiden en 17 jongens. In groep 3 zijn wij vooral bezig met het leren lezen, dit doen wij aan de hand van de methode Veilig Leren Lezen, Kim versie, rekenen en schrijven.

               

De eerste weken zijn wij vooral druk bezig geweest met al het nieuwe van groep 3, iedereen heeft ineens een eigen tafeltje, eigen etui…er is veel veranderd en tijdens de gouden weken hebben wij hard gewerkt aan de  voorwaarden van de veranderingen.

 

kinderboekenweek

winnaar tekenwedstrijd kinderboekenweek Met een vriend of vriendin onder de paraplu