Groep 6

Welkom op de website van groep 6.

Op deze pagina zal dit schooljaar van alles van, voor en door groep 6 te vinden zijn.  Hierbij valt te denken aan leuke foto’s, mededelingen, verslagen, handige links, samenvattingen enz.

Veel plezier!

Samenvattingen Meander groep 6:

Thema 1: Water

Thema 2:Werk en energie

Thema 3:De aarde beweegt

Thema 4: Streken en klimaten

Thema 5: allemaal mensen

 

Om de topografie te oefenen kunnen de kinderen op deze website ook goed oefenen.

 

Samenvattingen Naut groep 6:

Thema 1: natuurlijke verschijnselen

Thema 2: materiaal uit de natuur

Thema 3: techniek om ons heen

Thema 4: voortplanting

Thema 5: aarde in het heelal

 

Samenvattingen Brandaan:

Thema 1: Handel over zee

Thema 2: Slavernij

Thema 3: industrie in Nederland

Thema 4: De Tweede Wereldoorlog

Thema 5: Welvaart in Nederland

In je Sas

Sinds januari zijn we bezig met In je Sas. Met deze methodiek voor sociaal emotionele ontwikkeling willen we het groepsklimaat nog beter maken. We zijn de eerste trainingen bezig geweest met luisterhouding, complimenten geven, onze kwaliteiten ontdekken en vanaf deze week gaan we aan het werk met onze persoonlijke leerdoelen. Deze hebben we allemaal op een plankje geschreven en die gaan we na de laatste training, op 24 april met onze handen doormidden slaan.

Op de foto’s zien jullie de plankjes met onze doelen:

dav

dav

dav

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 december 2017

Vanmorgen hebben we gezellig samen Sinterklaas gevierd. Nadat we de Sint en zijn pieten op het plein welkom hadden geheten, zijn we snel naar binnen gegaan. Daar lagen 31 prachtige surprises! Iedereen had goed zijn best gedaan een mooie surprise te maken. We begonnen maar snel met het kapot prikken van de ballonnen. Als je naam daar in zat mocht je het gedicht voorlezen en de cadeautjes uitpakken. Naast mooie surprises had ook iederen een leuk gedicht gemaakt.
Uiteraard kwam ook de Sint nog op bezoek met een Piet. We hebben samen gepraat en voor hem gedanst. Het was een hele gezellige ochtend. Voor iedereen die vanavond nog pakjesavond viert, een fijne avond gewenst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 november 2017

Vandaag hadden wij ons Klimoptheater. Nadat we vanmorgen de puntjes op de i gezet hadden, mochten we vanmiddag optreden voor alle kinderen van school en onze ouders. Ons optreden heette “de grote finale”. De trofee voor de winnaar werd gestolen, maar uiteindelijk kwam alles op zijn pootjes terecht. Het was erg leuk om voor iedereen op te treden en het ging echt supergoed! Op de foto’s een kleine sfeerimpressie…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 november 2017

Vanmorgen stond er in de klas een heerlijk ontbijtbuffet klaar. De hele school deed namelijk vandaag mee aan het nationale Schoolontbijt. We hebben samen heerlijk ontbeten. Het was erg lekker en gezellig!