Groep 6

Welkom op de website van groep 6.

Op deze pagina zal dit schooljaar van alles van, voor en door groep 6 te vinden zijn.  Hierbij valt te denken aan leuke foto’s, mededelingen, verslagen, handige links, samenvattingen enz.

Veel plezier!

Samenvattingen Meander groep 6:

Thema 1: Water

Thema 2:Werk en energie

Thema 3:De aarde beweegt

Thema 4: Streken en klimaten

Thema 5: allemaal mensen

 

Om de topografie te oefenen kunnen de kinderen op deze website ook goed oefenen.

 

Samenvattingen Naut groep 6:

Thema 1: natuurlijke verschijnselen

Thema 2: materiaal uit de natuur

Thema 3: techniek om ons heen

Thema 4: voortplanting

Thema 5: aarde in het heelal

 

Samenvattingen Brandaan:

Thema 1: Handel over zee

Thema 2: Slavernij

Thema 3: industrie in Nederland

Thema 4: De Tweede Wereldoorlog

Thema 5: Welvaart in Nederland

 

 

Week van het geld

Vanmorgen hadden we een gastles van Antoinnette Peters en Jolande Hofman. Zij kwamen met ons de Cashquiz spelen. Dit was in het kader van de week van het geld. Het was een leuke en leerzame les! Dat de kinderen al veel van geld wisten, was goed te merken, veel goede antwoorden werden gegeven. De uiteindelijke winnaars hadden maar een kleine voorsprong op de rest van de groep. Knap gedaan allemaal! Iedereen kreeg als aandenken een leuke cashquiz spaarpot. Antoinnette en Jolande, nogmaals bedankt!

SINTERKLAAS

Wat hebben we een gezellige ochtend gehad vandaag. Vanmorgen in de hal hebben we de Sint en zijn pieten verwelkomd. Daarna hebben we in de groep de surprises uitgedeeld en uitgepakt. Iedereen had erg zijn best gedaan er iets leuks van te maken. Het was een gezellige ochtend.

Bezoek Pelmolen, 19-10-18

Vanmiddag zijn we met de hele groep naar de Pelmolen geweest om het eerste thema van Naut af te ronden. De energie van de wind wordt daar gebruikt om de molen in beweging te krijgen en de beweging van de molen gebruiken ze daar weer om de olie uit de lijnzaad te persen. Een mooi voorbeeld van een stukje energie-omzetting dus. Gelukkig was er een beetje wind en draaiden de wieken ook, zodat het helemaal goed uitgelegd kon worden door de beide molenaars. Het was een interessante middag en een mooie manier om de herfstvakantie in te luiden!
Fijne vakantie allemaal!

Afsluiting Kinderboekenweek 12-10-18

Vanmorgen hebben we met de hele school de kinderboekenweek afgesloten. We hadden in groep 6 de opdracht gekregen een verhaal over vriendschap te schrijven. Van elke groep zou er een winnaar gekozen worden.
Jesse had een prachtig verhaal geschreven over wolf en coole wolf. Wolf raakte vergiftigd door een slang en coole wolf heeft toen de hele wereld overgereisd om een medicijn voor wolf te halen. Gelukkig liep het verhaal goed af! Dat noemen we nog eens vriendschap!
Jesse was erg verrast toen hij hoorde dat hij gewonnen had. Hij kreeg een setje gelpennen cadeau en mocht voor de hele school zijn verhaal voorlezen.

dig

dig