Groep 1c

 

Hallo allemaal, 

Leuk dat jullie een kijkje komen nemen op onze groepspagina. Wij zijn de jongens en meisjes van groep 1 C. We hebben in de eerste week van dit schooljaar een verjaardagskalender gemaakt. We hebben allemaal een eigen bloempot met een foto van onszelf. De gieter hangt boven  diegene die als eerste jarig is. Samen groeien en bloeien wij!

We hebben ongeveer elke 4 weken een nieuw thema. Tijdens de eerste weken, “de gouden weken” hebben we allemaal een schatkistje gemaakt samen met de kinderen van groep 1 B. Omdat onze juffen ons allemaal schatjes vinden en omdat we hebben geleerd dat iedereen uniek is en schittert op zijn eigen manier. Op het plein vinden wij ook altijd allerlei “schatten”. Steentjes, eikels, kraaltjes, stukjes plastic….alles vinden wij mooi.

Het tweede thema was  sprookjes.” We hadden een heel mooi snoephuisje waarin we mochten spelen dat we Hans en Grietje waren of de heks. Ook hebben we liedjes en versjes geleerd. We hebben de wolf van Roodkapje geknutseld en we mochten een optreden doen tijdens het Klim Op theater. Dat was best wel spannend maar ook heel erg leuk! Er kwamen veel papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kijken. Zij en de juffen waren heel trots op ons!

Momenteel zijn we bezig met het derde thema naar aanleiding van de kinderboekenweek. “Op reis!” We hebben het daarbij over voertuigen in de lucht, op de weg en in het water. Nu is het bijna herfstvakantie. We gaan na de vakantie nog één week verder met “Vervoer”en daarna gaan we verder met ons volgende thema “Herfst.” 

Een hele fijne herfstvakantie allemaal!