Groep 3b

begin schooljaar

Wij zijn alweer enkele weken groep 3b, maar ook doen wij veel samen met groep 3a. De middagen hebben wij vaak gezamenlijke activiteiten zoals, tekenen, knutselen, drama, gym en werken in de kleutergroep. Daarom hebben wij een schilderij gemaakt met daarop van iedereen een puzzelstukje, want wanneer je alle puzzelstukjes op de juiste plek hebt gelegd is het 1 mooie plaat.

Kern 3 van veilig leren lezen is alweer afgerond. Daarin hebben wij de letters i,k,m,v,s,r,oo,aa,p,e,n,ee,t en b geleerd, dus kunnen wij al heel wat woorden lezen en maken. De middagen werken wij in circuit vorm aan oa de taaldoelen en zijn de groepjes gemixt met groep 3a.

blok 2 van rekenen is ook afgerond en daarin hebben wij de cijfers herhaald, weten wij wat meer, minder en evenveel is, de getallenlijn tot 20 behandeld en kunnen wij ook al goed splitsen.

De letters die wij aangeboden hebben gekregen bij taal, kunnen wij ook al schrijven in het verbonden schrift, zo ontwikkelen wij ook ons creatieve deel in de hersenen.

Nu gaan wij genieten van de herfstvakantie, die wij zeker verdiend hebben, want oh wat hebben wij veel geleerd!